Foto

Děkuji Vám, pane Haslingere, za reportáž. Jsem rád, že jsem o situaci, jsa vzdálen, přesvědčen stejně jako Vy.

Dvoustátní řešení je po 7.10. 23 mrtvé.

Arabové budou muset mezi sebou najít jakéhosi novodobého Ghándího, který jim objasní, že nenávist není řešení. Teprve od tohoto okamžiku (kéž už by nastal), se bude moci začít hledat smysluplné řešení palčivého problému.

Ještě jednou děkuji.

Foto

Gándhí (!) ovšem nebyl islamista. Do islamistů je nenávist ke všemu neislámskému vtloukána od malička, navíc ji hlásá korán. Boj proti nevěřícím psům je smyslem jejich života a 72 panen v nebi čeká. Dříve projde velbloud uchem jehly ...

Foto

.Více než 50 % ročního rozpočtu UNRWA ve výši 1,6 miliardy dolarů je věnováno na financování palestinských škol. Tyto školy pěstují v Palestincích nenávist vůči Izraeli a vůči Židům obecně již od raného věku a dále v průběhu školní docházky, a proto předvídatelně chrlí svůj konečný produkt: teroristy a stoupence teroristů Palestinské maturitní zkoušky se staly závěrečnou zkouškou z extremismu. Jako by se Palestinská samospráva snažila do testů nacpat co nejvíce nenávisti, aby zajistila, že předchozích dvanáct let indoktrinace jim zůstane až do dospělosti.“UNRWA pak mnoho z těchto lidí naplněných nenávistí zaměstnává, čímž se udržuje to, z čeho OSN horlivě obviňuje Izrael: „cyklus násilí“.

Pramen: Bassam Tawil arabský muslim, který žije na Blízkém východě.

MS

Díky za informace z první ruky, kterých je u nás jako šafránu.

.

Pohled z druhé strany v Betlémě doplním o odkaz na rozhovor s Češkou, která se do Betléma vdala před 45 lety. Od 7. října žije ve strachu z raket. Ne izraelských, ale z Gazy, které jsou nepřesné a ohrožují i část Západního břehu blízko Izraeli. Na rozdíl od židovských osad nemají domy Palestinců žádný kryt, ani systém varování před nálety. Protože se vracela zpět do Betléma, byl rozhovor anonymní a používala pouze označení "hnutí Hamás" bez jakýchkoli hodnotících přívlastků. I to nepřímo vypovídá o prostředí, v němž žije.

https://bezfiltrupodcast.cz/podcast/ceska-zijici-v-palestine-na-strach-se-neda-zvyknout/

Foto

Píšete „konečně to Hamás těm nenáviděným Židům nandal“. Mají pro takový postoj Palestinci důvod? Mají Židům co oplácet?

JH

J53a95n 83H36r13u94š65k27a

6. 3. 2024 12:42

Zajímavé je, že ti lidé na tom hudebním festivalu se nijak nebránili a byli veskrze neutrální a přitom byli zmasakrováni...jak ej to možné, když se přeci nebráníte, tak se nepřilévá oheň do válčení a nejsou mrtví?

Měli nacisté důvod pro holokaust?

  • Počet článků 29
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2641x
Již přes 30 let se profesně zabývám historií i současností Blízkého východu, v posledních 15 letech přímo na místě. V Izraeli a přilehlých zemích (Jordánsko, Egypt) pobývám minimálně 10x ročně, většinou jako průvodce turistických nebo obchodních skupin. V čase, který vyšetřím navíc, bádám přímo v terénu po objektivitě starověkých i současných informací týkajících se jednotlivých míst. Mohu se svobodně pohybovat po obou stranách izraelsko-palestinské hranice a díky tomu nevidím věci černobíle.