Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

Rád si o tom přečtu později, teď to vypadá velice zajímavě. Zrovna dneska jsem přemýšlel o tom, kolik antiraket Izrael ještě má a jak dlouho na něj budou tisíce raket lítat... 10.000 antiraket - 10.000.000.000 dolarů, tj. 220.000.000.000 Kč. Neskutečná cifra

0 0
možnosti
TZ

Tak cena je děleno 30ti... Ale i tak, kolik jich má?

0 0
možnosti
JL

Potom, ze je v Gaze vysoka nezamestnanostT Vyhloubeni, odvoz hliny a betonovani podzemnich chodeb a bunkru musi zamestnast spoustu lidi a zabrat spoustu casu. Mimochodem pane Haslingere, co s tou hlinou delaji a kam ji vozi? Mohli by si vzit priklad z Holandanu a vozit ji do more a takto ziskat vic pevniny.

0 0
možnosti
DH

Hloubení tunelů je v Pásmu Gazy jeden z nejvýnosnějších byznysů - nikoliv těch pro bojovníky, ale těch pašeráckých. Tím jsme se zde zabývali již před několika roky. Pašerácký tunel do Egypta vynáší v přepočtu cca 1 - 2 miliony Kč měsíčně. Tím, že je Izraelci a hlavně už i Egypťané neustále ničí a hlavně na hranicích Egypt buduje podzemní bariéry, tak jejich cena neustále stoupá. No a díky tomu mají v Gaze všechno potřebné vybavení a know-how (kromě dostatku cementu) i dostatek lidských sil. Tak to tam prostě existuje.

Vykopaná zemina se vyváží a zpracovává buďto přímo na místě (zavážka smetišť - což je každá mulda v nejbližším okolí), zbytek se vyváží skutečně k moři, nebo se s ním budují obranné valy u hranic (dobře viditelné i z izraelské strany hranice.)

0 0
možnosti
VV

Ale dnes uz nam o tom tento platek pise.

0 0
možnosti
KV

Přání otcem myšlenky? Pokud by totiž Izraelci věděli, kde tunely jsou, což by bylo pro údajné bombardování podmínkou, tak by jim stačilo při pozemní operaci obsadit vstupy s východy a nemuseli by se obávat, že jim Palestinci vypadnou do zad. Tedy pokud by měli ten "fištrón" Takhle spíše zjistíme, že ve skutečnosti. bombardovali protiletecké kryty, kde byly schované ženy a děti.

0 9
možnosti
DH

Paní Výborná, buďte si jistá tím, že pokud by tomu tak bylo, tak by zprávy o vybombardovaných protileteckých krytech s mrtvými ženami a dětmi již dávno obletěly svět. Právě naopak - jejich mlčení o celé věci jen potvrzuje izraelské informace.

A pokud jde o tu úvahu týkající se východů z tunelů: to byste musela vidět Gazu na vlastní oči. Můžete přesně vědět, kde bunkr je, ale východů z něho je více a mohou být v jakémkoliv stánku okolo, v jakémkoliv přístřešku na auta a dokonce i pod hromadou odpadků. Navíc - jak se ukázalo i v minulosti - řada východů je pouze připravena a k jejich proražení dojde až v okamžiku aktivace východu během bojové akce.

5 0
možnosti

Očekával jsem zase nějaké blábolení fanouška Izraele, ale dočkal jsem se velice příjemného překvapení. Děkuji za info

2 0
možnosti
JL

Tak uvidíme, zda to tak je podle toho, zda útoky Hamasu skončí. A je to.

0 0
možnosti
VV

Velkej dik za objektivni zpravodajstvi. Takovymi detajly se tiskove kanzelare bohuzel nezabyvaji.

7 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2641x
Již přes 30 let se profesně zabývám historií i současností Blízkého východu, v posledních 15 letech přímo na místě. V Izraeli a přilehlých zemích (Jordánsko, Egypt) pobývám minimálně 10x ročně, většinou jako průvodce turistických nebo obchodních skupin. V čase, který vyšetřím navíc, bádám přímo v terénu po objektivitě starověkých i současných informací týkajících se jednotlivých míst. Mohu se svobodně pohybovat po obou stranách izraelsko-palestinské hranice a díky tomu nevidím věci černobíle.