Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Ahoj Danieli- Tvé články na tomto blogu jsem četl všechny, ale až dnes se mi podařilo se domluvit se serverem kde jsou uloženy, abych mohl něco napsat. Škoda že do starších už to nejde.

Jako vždy u Tebe jde o velmi dobrou analýzu danou hlubokými znalostmi problematiky a u Tebe bavíc i s bonusem, kterým je pohled člověka, který má Izrael rád a současně má velké pochopení i pro Írán, jehož obyvatelstvo tvoří převážně z 50% Peršané což je úžasný starobylý národ s historií která bere dech. Bohužel ve vleku islámu tento národ svoji velikost a velkorysost ztrácí.

Izrael je dnes ve velmi obtížné situaci. Přesun americké ambasády do Jeruzaléma vyvolal dle očekávání neskutečný randál. Ale stalo se a myslím, že je to dobře. Ale nenávist co to vyvolalo překvapila i mě. Jednou s tím někdo začít musel.

Írán sám nemůže dlouhodobě ignorovat izraelské nálety na syrské území, které jsou zaměřeny na jeho vojenskou infrastrukturu co zde buduje v rámci pomoci Asadovi. Nemůže ani dlouhodobě ignorovat nálety na pozice Hizballahu, protože Hizballah jsou jeho velmi cenní spojenci jak duchovně tak vojensky a platí, že bojovníci Hizballahu jsou velmi, ale velmi dobří vojáci.

Tak zahájil raketový útok. Dopadl jak dopadl a reakce byla taková jaká byla. Možná máš pravdu a dál se nic dít nebude. Já si myslím, že bude ale nedovedu nyní odhadnout co.

Celé to vypadá na test rychlosti reakce a síly úderu napadeného. Nyní Íránci vědí, jak jsou IDF čiperné, znají náletové směry a vidí i míru odhodlání Izraelců se bránit. To jsou velmi cenné informace. Navíc vyvolali diskusi o morálním právu útočit na syrské území z Golan, okupovanými Izraelem do roku 1967.

Svět díky arabské propagandě dávno zapomněl, že jakýkoliv nálet na území Sýrie je plně legitimní, anžto tyto dva státy jsou ve stavu neukončené války. Je to prostě tak, ale když to někde vytáhnu, jsem terčem urážek.

Je otázkou, jak se získanou zkušeností Íránci naloží. Vypadá tak, že máš plně pravdu. Ale mě na tom něco prostě nesedí. Zdar.

0 0
možnosti
Foto

Vždy když čtu podobné zprávy, tak je mi smutno. Rád bych ale jedním hlasem dodal, že podobné skutky nejsou ,,specialitou"pákistánské komunity. Stačí se podívat do ,,našich" řad. Uvedu příklad:

,,Tříměsíčního chlapečka zřejmě znásilnil otec."

https://www.denik.cz/plzensky-kraj/soud-resi-znasilneni-kojence-obzalovany-je-vlastni-otec-ditete-20160628.html

,,Čech v Anglii: znásilnil tři ženy, dostal doživotí."

https://t.tyden.cz/rubriky/domaci/krimi/cech-v-anglii-znasilnil-tri-zeny-dostal-dozivoti_82019.html

Máme to štěstí, že žijeme v civilizované zemi, kde se lidé až na vyjímky respektují. Kde nevládne náboženské právo a kde můžeme svobodně vyjadřovat svůj názor.

Domluvené sňatky patří k jejich kultuře, tak jako pivo k té naší. Během pití piva možná zažijete fajn zážitky s kamarády a nebo, pokud to přeženete, se ráno probudíte od krve někde ve škarpě.

Tak jako my čpíme síru na Pákistánce za domluvené sňatky a voláme po větší svobodě žen, tak i oni se mohou cítit pobouřeni naší kulturou pijanů s tím největším pijanem kterého máme v čele státu. Promiňte s ,,virózou";-)

Nic to ovšem nemění na faktu, že viníci těchto hrůzností, by měli být exemplárně potrestáni.

0 0
možnosti
Foto

UF.... Tato reakce patří do jiného článku.;-(

0 0
možnosti
VK

Skvělá analýza.

Syřané vypálili desítky protiletadlových střel, ale nikoho nezasáhli. V reakci na to armáda napadla pět syrských protiletadlových baterií a zničila je, IAF uvedla, že všechny baterie patří syrské armádě a jsou to ruské modely: SA-2, SA-5, SA-17 a SA-22 alias Pancir-S1, který "byl vypnutý nebo mu došly náboje, myslí si expert v oblasti protivzdušné obrany generál Ajteč Bižev". "Ze ztráty jednoho bojového kompletu nemá smysl dělat tragédii, ani zpochybňovat kvality této zbraně, i když případ se syrským Pancirem může posloužit k diskreditaci celého systému“ napsala Gazeta.ru.

Trumpovým odstoupením od jaderné dohody s Iránem zase o něco vzrostla pravděpodobnost samostatného útoku Izraele na iránská jaderná zařízení, průrazné americké bomby GBU-28 jim v roce 2009 prodala vláda Baracka Obamy a je v podstatě technicky připraven útok realizovat.

0 0
možnosti
BV

Nemělo by se zapomínat, že tomu iránskému útoku předcházelo několik útoků Izraele na území Syrie - jeden se konal den předtím.

Nemělo by se zapomínat, že Golanské výšiny, kam iránský útok směřoval, jsou syrské území, okupované Izraelem. To by si měl hlavně připomenout redaktor ČT Szabo

2 5
možnosti
BV

Z toho co nám ukázali to spíše vypadá, že Mossad vyklidil nehlídané skladiště staré makulatury

1 2
možnosti
Foto

R^doufejme že to zůstane na úrovni místních bojů mezi Izraelem a sousedy a nezatáhnou tak do války širší okolí-karmaR^

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím, válka z toho asi nebude. Je to však zahrávání si s ohněm. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Doufejme, že se neutrhne.

3 0
možnosti
Foto

Státy potřebují své války, nebo alespoň nějaké hrozby, aby se na ně mohly připravovat. Tyto služby si navzájem ochotně poskytují. Války jsou totiž nejlepší způsob jak udržet své občany ve svém vazalství a aplikovat na ně jakoukoliv nespravedlnost. Jednoduše řečeno: Válka je zdravím státu.

3 2
možnosti
JB

A když ne války, tak alespoň vzájemné ostouzení.

0 0
možnosti
Foto

Do Íránu bych se jednou rád podíval a doufám, že ho ,,spojenci" (a pod tímto pojmem si představte kohokoliv chcete) celý nerozbombardují tak, jak to udělali v Sýrii. (Kterou jsem měl také v plánu navštívit)

Přeji celému světu čas bez válek a násilí. V

0 0
možnosti
Foto

Spojenci rozbombardovali Sýrii?

6 0
možnosti
Foto

Zajímavý rozbor, se kterým by se dalo souhlasit až na malý zádrhel. Iran nepřemýšlí logicky ve smyslu co mu která akce přinese. Vůdčí silou je náboženský fanatismus, doplněný o to, že vůdcové hrají o samotnou existenci. Proto, i když bych si to sám přál, nemám stejně optimistický pohled. Každopádně za váš rozbor děkuji.

13 0
možnosti
Foto

žasnu že vás nechává chladným tento výrok8-okdyby někdo takhle postupovat proti Izraeli to by bylo řečí o protiprávnosti;-)

Už samotná akce izraelských agentů je nebetyčnou drzostí a díky tomu, že se jim podařilo takové množství dokumentů i v pořádku propašovat do Izraele,

Zdroj: https://haslinger.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=662331

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS