Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Nebojujte jenom na www, ale jeďte Izraeli pomoci. Poznáte zemi zevnitř a věci, co běžný turista nevidí, kvůli zdravé stravě si zlepšíte figuru, budete nuceni používat angličtinu a zbavíte se hysterie ohrožení v České republice.

Dobrovolnický program Sar-El pomoci izraelské armádě využívají lidé s celého světa a zpravidla se všichni rok co rok vrací. Umožňuje poznat zemi opravdu zevnitř a hlavně pomoci dobré věci.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=533298

0 0
možnosti
KM

No, jestli budou nadále dělat takovéhle výměny, tak snad těm Syřanům nějaký ten dron v nejbližší Hračkárně zakoupím a jako dárek zašlu.

0 3
možnosti
JZ

Zasloužená karma. Assad potřebuje trvale dostávat lekce. :-)R^

11 5
možnosti
RM

Článek o tom, že se vlastně nic nestalo a jaký je stát Izrael pašák, když setrvale bombarduje sousední stát Sýrii. Nebylo to přece poprvé, ale asi po sté. Tak ten dron nebyl nad státem Izrael, ale nad syrským územím, nad Golandskými výšinami, které ten roztahovačný stát okupuje. Argumentovat tím, že já mám právo bombardovat sousední stát, protože se mi nelíbí sousedovy zbraně nebo jeho spojenec, kterého pozval, nastoluje otázku, zda se stejným nadšením budeme přihlížet tomu až někdo jiný bude bombardovat Izrael ze stjejně pomatených důvodů. Mohlo by se pro ukázku začít tím, že některý arabský stát zaútočí na izraelský reaktor, což má právě Izrael v roli útočníka jak v Sýrii, tak v Iráku již dávno na svědomí.. Zlatí naši sousedé!

5 25
možnosti
Foto

Tvrzení okupační entity (rozuměj Izraele), že dron vstoupil do vzdušného prostoru okupovaných palestinských teritorií je naprostá lež.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=648916

0 1
možnosti
DB

dron který nestřílel, dron , který objektivně nedělal nic špatného..,možná trochu špionáže ..ale to je normální.........a za to odveta OSMI těžkými vojenskými letadly a zničení SYRSKÉ protivzdušné obrany....i když s tím Sýrie neměla nic společného, ale byl to údajně dron Iránu.........tak to j skvělé...........

Izrael se vyznamenal........střílet do někoho kdo nic neudělal a jen chránil své území protože nad Sýrií nemají izraelská vojenská letadla co dělat...........Izrael zde vystupuje jako veliký válečný spojenec USA , které mají nejrůznější chutě...a jedna z nich je mít hodně válečných konfliktů a druhý, potřebují zničit Assada....tak jako zničili Mossadegha a jako zničili Kaddafého a jako zničili Husseina.........a Izrael se přidal..a pomáhí USA ničit Sýrii.............

to je mizerná geopolitická hra .........

4 27
možnosti

Měla by do toho vstoupit EU, rozšířit své území na Blízký východ a pod vládou našich milovaných bruselských politiků by tam zavládl věčný mír a přátelství :-P

2 2
možnosti
KM

Oko za oko, zub za zub, ...ale stíhačku za dron ?

...to stojí za zamyšlení.

0 0
možnosti

Provokace. Arabské státy kolem Izraele provokují a pak z jakékoliv odvety dělají skoro genocidu. Zamyslel jste se nad tím, kolik dronů už Izraelci sestřelili? A oni nevědí, jestli příští pár dronů třeba neponese bombu.

12 0
možnosti
Foto

No ano, přece máme vyvážené zpravodajství, kde nejde o senzace, ale o serióznost. Vám karma.

12 0
možnosti
Foto

Já před pár minutami dokoukal zpravodajství ČT kde mě doslova vytočila neuvěřitelná ignorance jejích redaktorů. V minutě 42:45 se ozvalo že "Tel Aviv" pokládá iránské sbližování za nebezpečné, a v minutě 43:20 zase že " Tel Aviv"bude ve sledování pokračovat. Může mi někdo říct, co má ČT pořád s tím Tel Avivem?

8 1
možnosti
Foto

Gurion nám přece poděkoval za pomoc z Tel Avivu, takže zachováváme tradiici. Respektujeme význam města, kde byla vyhlášena Deklarace nezávislosti.

0 3
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2641x
Již přes 30 let se profesně zabývám historií i současností Blízkého východu, v posledních 15 letech přímo na místě. V Izraeli a přilehlých zemích (Jordánsko, Egypt) pobývám minimálně 10x ročně, většinou jako průvodce turistických nebo obchodních skupin. V čase, který vyšetřím navíc, bádám přímo v terénu po objektivitě starověkých i současných informací týkajících se jednotlivých míst. Mohu se svobodně pohybovat po obou stranách izraelsko-palestinské hranice a díky tomu nevidím věci černobíle.