Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Danieli ANO!

Zvláště poslední větu by bylo vhodně byď vytresat do žuly nebo povinně uložit do počítačů jako spořič obrazovky!

0 0
možnosti
PH

Výborný článek Danieli!

Jenom si nějak nedokážu představit, co by mělo obnášet zvýšení osobní ostražitosti (myslím tím v kontextu české kotliny).

0 0
možnosti
DH

Právě v kontextu české kotliny něco, na co nejsme tolik zvyklí. Nemáme potřebu ( s výjimkou jedné nejmenované menšiny).

Netýká se to možná zatím tolik českých muslimů, ale do Evropy míří stále více těch blízkovýchodních. A tam bude osobní ostražitost namístě.

Přestože mám mezi muslimy dobré kamarády, po mnoha a mnoha zkušenostech jsem vždy ostražitý, kdykoliv s muslimem něco domlouvám (díky mé práci je to velmi často).Mnohokrát se jinak tváří a jinak jednají - nedá se na ně příliš spolehnout, nedá se jim příliš věřitt a stále platí ono známé "Důvěřuj ale prověřuj." To je prostě neoddiskutovatelný fakt a moje osobní zkušenost.

1 0
možnosti
PH

USA v takové válce jsou už dlouho, bombardovaly minimálně 14 muslimských zemí, Evropa je v tom podporuje a Vy až dnes dojdete k názoru, že jsme ve válce.

0 0
možnosti
VPS

Dobrý článok, pán Haslinger.

     Som rád, že po tej záplave emotívnych a na 99% hlúpych a mnohých prípadoch aj veľmi primitívnych názoroch na diskusiách pod článkami o tom masakre na iDnes sú tu i prvé rozumné   komentáre. Snažil som sa na pár diskusiách tiež o vysvetlenie pozadia celej tragédie  ale vidím, že národ je  vo svojich príspevkoch lačný po krvi a tak som to vzdal.

     Obávam sa, veľmi, že Európa tento boj už prehrala a ovládne ju strach  a xenofóbia.

0 0
možnosti
JS

Vynikající článek, vynikající shrnutí. Samozřejmě karma. R^

2 0
možnosti
PS

Evropané již dávno bojují v rúzných konfliktech a na různých stranách. V

0 0
možnosti
PS

Evropa je dávno ve válce, jen na to přišla až dnes. EU 7e by to mělo souvislost s plánovaným propadem EURa na 0,37 EU za USD ?

To bych čekal ještě další útok.

0 0
možnosti
SB

Nemá to být naopak, tedy 0,37 USD za 1 euro?

2 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2641x
Již přes 30 let se profesně zabývám historií i současností Blízkého východu, v posledních 15 letech přímo na místě. V Izraeli a přilehlých zemích (Jordánsko, Egypt) pobývám minimálně 10x ročně, většinou jako průvodce turistických nebo obchodních skupin. V čase, který vyšetřím navíc, bádám přímo v terénu po objektivitě starověkých i současných informací týkajících se jednotlivých míst. Mohu se svobodně pohybovat po obou stranách izraelsko-palestinské hranice a díky tomu nevidím věci černobíle.