Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Představte si, že žijete v našem pohraničí a najednou pozvolna se začnou vracet sudetští Němci, kteří ve stylu židovské organizace Irgun zmasakrují Vaše příbuzné v sousední obci a Vás donutí společně s dalšími 800 tisíci usedlíky uprchnout do utečeneckých táborů, kde budete po generace vychovávat potomky. Mimochodem Spojeným královstvím byl Irgun považován za teroristickou organizaci, a po masakru ve vesnici Dejr Jásin řada světových osobností (např. A. Einstein) označilo Irgun za organizaci fašistickou. Proč se tedy demagogicky divíte postoji lidí, kterým ani OSN nezaručilo, že jim Izrael bude okupovat o 20% území více než bylo plánem stanoveno.

Příkladem neřešitelnosti aktuální situace v oblasti Kanaánu je historie města Jeruzaléma, které jak jistě dobře víte není původně ani židovským, ani muslimským a ani křesťanským městem, ale městem Jebúsejským, jež bylo postupně stoupenci výše uvedených náboženství násilně zabráno - holt se budou muset současní okupanti mezi sebou domluvit, jinak se budou vyvražďovat do konce světa.

Co by jste řekl na situaci, pokud by se najednou pravoslavní křesťané rozhodli zpátky vrátit do Konstantinopole a začali by z dnešního Istanbulu za pomocí násilí a teroru vyhánět muslimy - na čí straně konfliktu by jste stál a komu držel palce

0 0
možnosti
Foto

Při tomto pojetí je pak mrtvé dítě vlastně důvodem k radosti, neboť je již v ráji s Alláhem.

Tak proč ten pláč?

Omlouvám se za drsnost, ale nic jiného mne nenapadlo.....

1 0
možnosti

Pane Vodvářko budu to muset Vám opakovat jako mantru: přečtěte si humanistu pana Karla Čapka a to především jeho úvahu Proč nejsem komunistou?

1 0
možnosti

A jak byste v takové Praze chtěl bojovat proti okupantům jinak než to dělá Hamas a Palestinci?

0 2
možnosti

To se uvidí a možná to nebude tak dlouho trvat...Flintičky a bombičky na tom jejich "velvyslanectví" mají,je to jen otázka času...

1 0
možnosti
Foto

I22v85a92n 78M11a56r50e76k

30. 7. 2014 21:57

"Milují smrt" ? ! ? ! Pak je asi třeba jim vyhovět ? ! ? ! Jen mi nejde do hlavy že ji celému světu tak okázale vystavují  ? ! ? !  Rv

3 1
možnosti

Me zas nejde do hlavy ze kdyz to rikaji na plnou hubu, proc mulitikulti a vubec jini slunickari tak placou nad kazdou smrti v Gaze, teda neplaci nad mrtvym zidem, to je pro ne spravne, kdyz teda miluji zivot, dostat smrt.

Ale kdyz muslim miluje smrt, tak zase jim ji nechteji doprat. Ze by multikulti byli zavistivci co nechteji dat lidem co  si preji?

2 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2641x
Již přes 30 let se profesně zabývám historií i současností Blízkého východu, v posledních 15 letech přímo na místě. V Izraeli a přilehlých zemích (Jordánsko, Egypt) pobývám minimálně 10x ročně, většinou jako průvodce turistických nebo obchodních skupin. V čase, který vyšetřím navíc, bádám přímo v terénu po objektivitě starověkých i současných informací týkajících se jednotlivých míst. Mohu se svobodně pohybovat po obou stranách izraelsko-palestinské hranice a díky tomu nevidím věci černobíle.