Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Skvělý článek Danieli V je načase nazývat věci pravými jmény. Mám radost, že většina článků na tomto místě vypovídá podobně. Jen jaksi odborníci, politologové a jiní ...logové to vždycky vidí jinak. V Izraeli se bojuje i za nás R^

3 1
možnosti
LB

Náboženství je jen záminka. Upřímně věřící člověk usiluje o mír a ne o válku. Když tou záminkou není náboženství, tak je to politika, národnost apod.

3 0
možnosti
AB

Přemýšlel jsem, jak bych se k tomu měl postavit já, ateista, kterému jsou veškeré náboženské rozepře zcela ukradené, ať jde o židy, muslimy nebo křesťany.  Snad tím, že zákazem veškerých náboženství by se asi světu hodně ulevilo!

2 0
možnosti
Foto

Výborný článek. R^

4 1
možnosti
Foto

Je pozoruhodné, že stejný dojem získá každý normálně uvažující návštěvník Izraele. Jenom politici, politologové, novináři a vůbec experti mají názor jiný. Bohužel nevyvratitelný, nějak si osvojili právo na virtuální posuzování reálného života.

16 1
možnosti
JR

J15a28r52a 16R45a85n27k

16. 7. 2014 18:08

R^Diky, presny popis izraelskych zprav z netu, pratele maji babicku, ktera se pred nekolika lety prestehovala z Izraele do Kanady, puvodne polska Zidovka, kazdy vecer sleduje zpravy v hebrejstine, tvrdi to same.

9 1
možnosti
MR

M30i64l83a41n 74R31a86d47e67k

16. 7. 2014 22:06

to jen slunickovi multikulti si radi podrezavaji vetev na ktere sami sedi. Zrovna jsem o tom vcera napsal clanek.

7 1
možnosti
Foto

V knize Nesvatá válka o svatou zemi od Břetislava Turečka, se o tom píše. V rozhovoru z jedním bývalým obyvatelem z jedné té vesnice, sám ten Palestinec uvádí, že to nebyli Izraelci, kdo je z vesnice vyhnal, ale že odešli sami na rozkaz od místního arabského velitele.

9 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 31,84
  • Průměrná čtenost 2641x
Již přes 30 let se profesně zabývám historií i současností Blízkého východu, v posledních 15 letech přímo na místě. V Izraeli a přilehlých zemích (Jordánsko, Egypt) pobývám minimálně 10x ročně, většinou jako průvodce turistických nebo obchodních skupin. V čase, který vyšetřím navíc, bádám přímo v terénu po objektivitě starověkých i současných informací týkajících se jednotlivých míst. Mohu se svobodně pohybovat po obou stranách izraelsko-palestinské hranice a díky tomu nevidím věci černobíle.